Hele denne side er en annonce i samarbejde med Nortra Online.

CV Skabelon

Et godt CV er helt essentielt når du skal søge job. Der er flere måder at opstille et CV på og forskellige opsætninger der har hvert sit fokus. For overskueligheden skyld har vi her samlet en række gratis CV skabeloner, så du hurtigt kan få sendt din ansøgning afsted!

 

Hvad er et CV?

Et CV er en skildring over dine tidligere ansættelsesforhold, kompetencer, erhvervserfaringer, uddannelser, kurser og generelle erhvervsmæssige kvalifikationer. CV’et sendes i forbindelse med en jobsøgning sammen med en ansøgning og er med til at give et overblik over din faglige profil. Det kan for nogen virke lidt uoverskueligt at designe et CV – og netop derfor har vi her på siden samlet nogle skabeloner til CV. På den måde kan du koncentrere dig fuldt om indholdet og lade os klare formen. Find den CV skabelon til word der passer bedst til din jobsøgning og din profil. 

 

Vælg det rigtige CV

Der findes flere tilgange og typer af CV med forskelligt fokus. Find den opbygning der passer bedst til din profil og din jobsøgning ved at danne dig et overblik over forskellige typer af CV. Vi har samlet dem med en introduktion nedenfor. 

 

Kronologisk CV

Det kronologiske CV er det mest anvendte og nok det der kan kategoriseres som det klassiske CV. Her er opbygningen din erhvervserfaring listet i kronologiske rækkefølge sammen med din uddannelse. Under hver erfaring og ansættelse beskrives også dine arbejdsopgaver, ansvarsområder og lignende. Denne typer CV egner sig godt hvis du har flere og/eller langvarige stillinger bag der, da et kronologisk CV da hurtigt kan se meget fyldigt ud. Hvis du har haft mange ansættelser, kan du med fordel fremhæve de mest relevante ved at tilknytte en mere detaljeres beskrivelse eller bruge bullet points. 

 

Kompetence CV

I et kompetence CV ligger fokus på dine kompetencer frem for sine ansættelser. Det betyder at du kan fremhæve dine særligt stærke sider og dermed tilpasse dit CV godt til den stilling du søger. Dette CV fungerer især godt hvis du også har deltaget i kurser, har certificeringer eller eksempelvis specifikke kompetencer inden for IT-platforme, programmer og styresystemer. Et kompetence CV fjerner ligeledes fokus fra tidligere arbejdspladser og fokuserer kun på det du er stærk i.

 

Video CV

Et video CV er for dig der ønsker at præsentere dig selv på en måde hvor kropssprog og tale er i centrum. Du har her en unik måde hvorpå du kan skabe et godt indtryk til din kommende arbejdsgiver, som for mulighed for bedre at kunne fornemme hvilken person du er. Med et video CV har du gode muligheder for at skille dig særligt ud. Selve udarbejdelsen kan godt tage lang tid, men vi anbefaler at du bruger al den tid der skal til, for at lave et professionelt video CV. 

 

Gode råd til dit CV

Din kommende arbejdsgiver skal sandsynligvis igennem flere ansøgninger inden de indkalder til samtale. Derfor er det vigtigt at du har tænkt over alle elementerne i dit CV, så du kan fremstå på den bedst mulige måde og ikke mindst udstråle professionalisme. Alle elementerne er vigtige og spiller en rolle! Vi har her samlet en række gode råd til dig der er i gang med eller ønsker at forbedre dit CV:

 

 

  • En profiltekst om dig

 

Det er meget almindeligt at have en kort brødtekst der beskriver dig og din måde at arbejde på i starten af dit CV. Her kan du eventuelt markere nøgleord i fed for at fremhæve færdigheder eller kompetencer. Teksten kan være noget af det første læseren ser, så det er vigtigt at det er rettet igennem og står skarpt.

 

 

  • Ikke for langt og ikke for kort

 

Der er ikke ét facit for præcis hvor langt et CV skal være, dog er de fleste omkring 1 A4-side. Hvis dit CV bliver for langt, kan det hurtigt synes meget uoverskueligt, og du bør derfor overveje at skære ned på noget tekst eller tilpasse dine punkter til den stilling du søger. Hvis du har svært ved at skære ned, kan et tip være kun at opsætte punkter for dine seneste eller længstvarende stillinger, og samle et kort tekststykke over yderligere erfaring i bunden. Overvej også om det er relevant at skrive din folkeskole og ungdomsuddannelse på: Hvis du har været flere år på arbejdsmarkedet, er det sandsynligvis ikke så relevant for arbejdsgiveren.

 

 

  • Fokus på et professionelt og neutralt format

 

Der findes mange spændende og krøllede skrifttyper i word – men gør din kommende arbejdsgiver en tjeneste og vælg en neutral font. Brug gerne skriftstørrelse 11 eller 12 og hold din tekst i sort. Du kan fremhæve forskellige dele ved at sætte teksten i fed eller kursiv, men derudover før du afholde dig fra at eksperimentere yderligere. Til nogle jobstillinger kan det give fin mening at være lidt kreativ i forhold til layout – for eksempel hvis du søger en kreativ stilling, men ellers anbefales det at holde det grafiske show nede. Hvis du gerne vil bruge farver, så hold dem afdæmpede. 

 

 

  • Kort og godt

 

Sproget på dit CV spiller også en stor rolle. Hvis du ved den enkelte stilling gerne vil have et tekststykke der opstiller dine arbejdsopgaver, resultater eller lignende, så hold din tekst kortfattet og præcis. Opstil eventuelt din tekst i punktform for hurtigt at give læseren et overskueligt overblik over dine kompetencer. De lange og detaljerede sætninger kan eventuelt gemmes til ansøgningen. 

 

 

  • Hav styr på detaljerne

 

Du kan med fordel tilføje et billede af dig selv på dit CV i toppen – hvilket også kan få dit CV til at stå ud fra mængden. Mindre detaljer som at skrive årstal på sine erhvervserfaringer samt at inddrage en profil-tekst i toppen, er også en god ide. 

 

  • Læs det igennem et par gange

Det vil være en god ide at læse korrektur på dit CV (og din ansøgning for den sags skyld) ligesom du med fordel kan få en anden til at læse det igennem. På den måde at du sikker på at sende det bedst mulige CV afsted til arbejdsgiveren. 

 

  • Hold dit CV opdateret

Så snart du har gennemført et nyt kursus eller på anden måde har tilegnet dig nye kompetencer, er det oplagt at få dit CV opdateret med det samme. Det er en rigtig god ide jævnligt at tjekke det igennem som jobsøgende, så du altid er sikker på at det er helt up to date. Du kan også afprøve flere af vores CV skabeloner.