Hele denne side er en annonce i samarbejde med Nortra Online.

Job i Grønland

Hvis du drømmer om at bo i et land med arktisk klima omgivet af indlandsis, bjerge, fjord og hav, så er et job i Grønland måske noget for dig! Foruden den vilde natur er der også rig mulighed for at give sig i kast med jagt, fiskeri, skiløb og hiking.

Grønland er inddelt i 5 kommuner. Hvis du allerede nu ved hvor du ønsker at søge job, kan du med fordel filtrere din søgning efter kommune eller by. I de forskellige kommuner findes en række institutioner som blandt andet både søger undervisere, pædagoger og socialhjælpere.

I Grønland er de fleste jobs inden for det offentlige eller selvstyreejede virksomheder. Der er mange jobs at hente i Grønlands Selvstyre. Der er også lavere arbejdsløshed for højt uddannede og sundhedsfagligt personale. Hvis du brænder for at arbejde med sundhed – både forebyggelse, mental sundhed og sundhedsfremme, er der jobmuligheder inden for Socialstyrelsen. Især sygeplejersker har også ret gode jobmuligheder i Grønland. Også jobs vedrørende kontor og økonomi giver fine muligheder blandt andet inden for offentlig administration, sprog og politisk arbejde.

Fiskeindustrien står for cirka 90% af Grønlands eksport hvoraf størstedelen ejes af Royal Greenland der har cirka 1200 medarbejdere i landet. Her findes forskellige stillinger, men du kan også altid søge uopfordret.

Som ung og  studerende kan du også vælge at søge job i Grønland som en del af din uddannelse. Dette kan både ske som del af en praktikplads, som studentermedarbejder eller som sommerferiejob. Der findes gode muligheder for praktikpladser i kommunerne. 

Med et job i Grønland kommer du tæt på en helt særlig kultur og klima. Se den helt unikke natur med egne øje, oplev en særlig stemning med midnatssolen, se store isbjerge og det fantastiske dyreliv, svøm i varme kilder eller vær heldig nok til at se nordlyset!