Hele denne side er en annonce i samarbejde med Nortra Online.

Job i kundeservice

Har du overvejet et job inden for kundeservice? Her på siden har vi samlet en række fordele ved at arbejde med kundeservice. Husk at du altid kan filtrere din søgning og se aktuelle kundeservicejobs nær dig!

 

Et værdifuldt arbejde

Med et kundeservicejob får du mulighed for at arbejde tæt på eller med andre mennesker. Arbejdet er værdifuldt for en virksomhed, da god kundeservice kan øge indtægterne. God service kan få kunderne til at føle sig set, hørt og værdsatte. Med job i kundeservice indgår du altså i et meningsfuldt led i kundernes værdikæde, både i B2B og B2C virksomheder. Du kan dermed få stor betydning for en virksomhed og være et direkte led i deres vækstrejse. Selve jobbet kan være af flere arter: Du kan for eksempel besvare mails, opkald eller chatbeskeder fra kunder. Mange gange skal du udføre arbejde på bestemte platforme. Erfaring heri, er gode at have på CV’et – for om ikke andet viser det at du er i stand til at sætte dig ind i forskellige systemer. 

 

Arbejd med kundeservice hjemmefra

Arbejdstiderne kan være meget varierende. Nogle virksomheder har eksempelvis en chatservice til sent om aftenen, og her vil du mange gange for mulighed for at arbejde hjemmefra. Det kan for nogle føles mere trygt at foretage opkald hjemmefra, ligesom det kan være rart at sidde i hjemlige omgivelser, hvis der skal besvares en masse mails og beskeder. Et kundeservicejob hjemmefra giver også større fleksibilitet i forhold til planlægning og strukturering af din dag. Du kan dermed også trække transporttid fra – hvilket også i sig selv kan være en ekstra udgift. Generelt er der flere online kundeservicejobs der gør det muligt at arbejde hjemmefra. På den måde kan det også blive lettere at strukturere dit skema efter for eksempel et studie eller andet arbejde. 

 

Kundeservice i storbyen

Rigtig mange af de større danske virksomheder har hovedsæde i storbyerne. Der vil derfor være en del jobs at søge hvis du er på udkig efter et kundeservicejob i København eller Aarhus. Der vil sandsynligvis være virksomheder der holder til i centrum og som derfor er lette at komme til offentligt eller på cykel. Det kan være rigtig fedt at sidde som del af et større kontor og arbejde – for så er det også muligt at spare, give råd videre eller spørge efter hjælp. 

 

Kundeservicejob som fuldtid

Du bør søge et fuldtid kundeservice job hvis du holder af at videregive god service samt udøve konstruktiv kommunikation overfor kunder. Det kræver et tæt samarbejde med virksomhedens kunder hvis man skal lære at håndtere forskellige situationer. I kundeservice er det også væsentligt at have tålmodighed, være forstående og besidde gode kommunikationsevner. Mange kunder skriver til virksomheder med generelle spørgsmål, men der er også en stor del som kontakter virksomheder fordi der er sket en misforståelse eller fejl, hvilket kan skabe en frustration hos nogle. I disse situationer er det vigtigt at forblive professionel og give klare, imødekommende svar. Med et kundeservicejob lærer man meget om forskellige mennesker, og man bliver en haj til at kommunikere. Du oplever måske at telefonopkald bliver ren rutine og at det bliver lettere at tale med fremmede mennesker. Derudover kan din skriftlige kommunikation blive forbedret gennem forskellige scenarier. 

 

Kundeservicejob på deltid

Med et kundeservicejob som deltid får du mulighed for at supplere din uddannelse, job eller andet med erfaring inden for kommunikation og formidling. Du vil lære hvordan og hvorfor kommunikation lykkedes og mislykkedes, samt at kommunikere med forskellige mennesker. Nogle virksomheder har mere formel kundeservice end andre – derfor er det vigtigt med god tilpasningsevne, så du kan levere den ønskede service der lever op til virksomhedens brand og værdier. Det er for mange en dejlig følelse at videregive information eller hjælpe andre godt på vej – så hvis du gerne vil føle at du gør en forskel, er et kundeservicejob måske noget for dig.

 

Mere end at besvare mails

Med et kundeservicejob kan arbejdsopgaverne ofte være af forskellig art. Du skal måske sidde med til møder, assistere ved bestemte arrangementer, danne indsigt i forskellige discipliner i virksomheden, varetage administrative opgaver eller arbejde direkte med kundeekspedition. Nogle virksomheder åbner måske op for flere af disse opgaver, og du får på den måde et mere alsidigt arbejde. 

Som kundeservicemedarbejder bliver dit arbejde meget løsningsorienteret. Du bliver i stand til at varetage flere forskellige opgaver, kommunikere med forskellige mennesker og får samtidig en indsigt i den pågældende virksomhed. Du skal være god til at være imødekommende så kunderne føler sig hørt. Med et kundeservicejob får du en godt indblik i flere kommunikative processer, og du får mulighed for at blive en del af et serviceminded team. Du bliver god til at løse problemer og håndtere stressede situationer, ligesom du åbner op for hele verden som din arbejdsplads hvis du kan foretage dit arbejde på engelsk. Kundeservice kan være et springbræt for fremtidige jobs som i princippet kan være placeret overalt. Hvis du er en haj til fremmedsprog, eller gerne vil træne sproglige færdigheder, er kundeservice et godt sted at starte. Dette job kan suppleres med et sprogkursus for at optimere effekten af dit arbejde samt dine kommunikationsevner. I en verden hvor sociale medier har fået så stor en betydning for os alle, er netop kommunikative og formidlende kompetencer meget attraktivt. Mange processer foregår i dag online over en skærm, og kommunikationen kan dermed blive meget afgørende for en købsproces eller lignende. Sproget kan samle flere lande – så hvis du er god til engelsk har du mange fordele i forhold til at arbejde internationalt eller som led mellem flere virksomheder. 

Smil og godt humør smitter – derfor kan et kundeservicejob hurtigt blive meget meningsfuldt. 

 

Fordele ved kundeservicejobs

  • Et arbejde tæt på andre mennesker
  • Mulighed for bedre kommunikations- og formidlingsevner
  • Mulighed for at arbejde hjemmefra
  • Mulighed for at arbejde i en storby
  • Forbedrede sprogkundskaber – fx engelsk
  • Træning i professionel kommunikation (også med fremmede)