Hele denne side er en annonce i samarbejde med Nortra Online.

Job i Svendborg

Svendborg er efter Odense Fyns næststørste by med ca. 27.000 indbyggere. Som en rigtig havneby er Svendborg blevet populær for turister og ikke mindst lystsejlere. Der findes også flere virksomheder inden for det maritime, blandt andet grundet byens tradition for søfart og skibsindustri. Dette gælder blandt andet J. Ring-Andersen Skibsværft og Petersen & Sørensen Motorværksted. 

Svendborg har en helt særlig stemning i bymidten, særligt grundet de mange fine bygninger. Mange af dem er fredede og består af ældre bindingsværkshuse der har stor charme. En tur ned ad gågaderne Gerritsgade og Møllergade byder på dejligt butiks og restaurationsliv. Disse gader åbner sammen med blandt andet Svendborg Bycenter også op for en række jobs inden for detail- og restaurationsbranchen. 

Byen har også et fint kulturelt præg i form af museer som det kulturhistoriske Svendborg Museum, Danmarks Museum for Lystsejlads, det naturhistoriske museum Naturama samt Danmarks Forsorgsmuseum. Byen huser også en række kulturbegivenheder som festivaler og markeder. Dette kan være interessant for dig med formidlende kompetencer, uddannelse inden for museologi eller kultur, samt for dig med kommunikative erfaringer. 

Hvis du nyder at tilbringe tid i naturen, finder du ved Svendborg flere muligheder! Du finder blandt andet Sofielundskoven i vest og Chistiansmindeskovene i øst.

Overvejer du at søge job i Svendborg? I sommerhalvåret især blomstrer Svendborg til en turistby. Det betyder medarbejder til hotel- og servicebranchen såvel som til sæsonprægede jobs nær attraktioner eller ved havnefronten. Svendborg har desuden flere folkeskoler og privatskoler, en efterskole, flere gymnasier samt Professionshøjskoven UCL og Svendborg International Maritime Academy (SIMAC). Som uddannet lærer, pædagog eller anden underviser har du derfor i Svendborg flere muligheder for jobs inden for forskellige uddannelsesinstitutioner. Byen har også en række undervisningstilbud til voksne gennem forbund som AOF, LOF og FOF, samt et godt foreningsliv og musikskove til børn og unge 

Hvis du har været jobsøgende i noget tid, kan du med fordel planlægge din ansøgning ved at kende til dine kompetencer og kvalifikationer og hvilken type job du ønsker. Det er en god del at tjekke sit CV igennem samt sørge for at teksten står overskueligt og ligetil. Overvej stærkt hvordan du formidler dine erfaringer og kompetencer, så du kan fremstå bedst muligt. Der findes desuden en lang række skabeloner til et godt CV der både dækker layout og giver inspiration til indhold. Det er også altid en god ide at kigge gennem andres CV’er for inspiration. Et godt CV er vigtigt for at udmærke sig og blive kaldt til samtale, men i sidste ende handler hele jobprocessen også om at være sig selv. Få andre til at sætte ord på dine styrker og diskutér dine ambitioner og karrieremål med en ven eller familiemedlem for at sætte tankerne i gang, så du kan præstere til din samtale.