Hele denne side er en annonce i samarbejde med Nortra Online.

Job i udlandet

Hvis du trænger til luftforandring, nye omgivelser og ny kultur, så kan det være du skal prøve at få et job i udlandet. Der findes mange jobs rundt omkring i verden, især for dig der er god til engelsk eller taler et andet fremmedsprog, men også til dansktalende. At have arbejdet i udlandet ser typisk rigtig godt ud på CV’et fordi det vidner om at du er eventyrlysten, selvstændig, har gå-på-mod og tør kaste dig ud i ting – og dette er træk som mange virksomheder leder efter.

Når man er en stor del af året lever i et land med knap så forudsigeligt vejr, kan det for mange være utroligt energifornyende at komme væk og til et sted med højere og mere stabile temperaturer. Vi har her samlet lidt information og inspiration til dig der gerne vil søge job i udlandet – tag et kig på de forskellige destinationer. God fornøjelse og god rejse!

 

Job i udlandet i dit sabbatår

Du er måske lige blevet færdig med din ungdomsuddannelse og trænger gevaldigt til at få nogle spændende nye oplevelser. Med et job i udlandet kan du i dit sabbatår spare penge op samtidig med at oplevelse en masse nyt. Hvis du allerede nu ved hvilken uddannelse du vil søge ind på, kan du med fordel tage et kig blandt jobs inden for dit kommende felt, og dermed optjene studierelevant erfaring allerede inden studiestart. Med et job i udlandet som ung får du mulighed for at lære dig selv bedre at kende, udfordre dig selv og din sproglige kunnen og samtidig mulighed for at stifte bekendtskab med en masse nye mennesker. Det er også muligt at søge job i udlandet og tage af sted med nogle af din venner. Prøv for eksempel at undersøge mulighederne for at blive guide på en feriedestination eller send ansøgninger afsted som eksempelvis kundeservicemedarbejdere. Mange af feriedestinationerne i Sydeuropa som Spanien og Malta er særligt på udkig efter unge til disse poster. 

 

Dansktalende job i udlandet

Der findes gode muligheder for et dansktalende job i udlandet for dig der for eksempel brænder for at undervise, være guide, skrive tekster, oversætte eller arbejde med kundeservice. Der findes flere større virksomheder, blandt andet også rejsebureauer, der søger dansktalende medarbejdere til deres serviceadling. Med et kundeservicejob i udlandet vil du sandsynligvis sidde meget ved din computer og/eller med telefonlinjen. Dette åbner også op for muligheden for at arbejde hjemmefra, og på den måde kan du få endnu mere ud af din destination når du er afsted hvad end det er for en kort periode eller en årrække.

 

God på tasterne?

Der findes en del jobs i udlandet vedrørende tekst. Hvis du er en haj til at skrive på dansk og har stærke engelske kommunikationsfærdigheder, vil du sandsynligvis kunne finde en del forskellige jobs at søge rundt omkring i verden. Især i Europa er der bud efter hjælpe til kundesupport og -service på primært dansk. Mange steder vil du indgå i et team med andre dansktalende, hvilket kan gøre det lettere at føle sig velkommen.