Hele denne side er en annonce i samarbejde med Nortra Online.

Job på Bornholm

Hele Danmarks solskinsø er også mere end blot en ferieø. Det er i høj grad også et sted der associeres med kunst – både med Poul Pava samt de mange kunstnere der har brugt Bornholm og Bornholms natur som motiv for deres kunstværker. Er du alligevel glad for de mange besøgende i løbet af året, er der selvfølgelig også stor mulighed for at arbejde med turisme. Måske du selv har et særligt forhold til øen og ønsker at dele ud og styrke dine formidlingsevner? I så fald kan du bidrage til en af Bornholms vigtigste indtjeninger ved at tilbyde service inden for turisme. 

Bornholm består af flere byer af forskellig størrelse. Af de største findes Rønne, Nexø, Aakirkeby og Hasle, mens for eksempel Muleby, Snogebæk og Klemensker har færre indbyggere. Herudfra er det også muligt at afgøre med sig selv, om man er interesseret i at befinde sig blandt flest muligt mennesker og turister, eller om man foretrækker de mindre bymiljøer. 

Hvis du interesserer dig for transport og infrastruktur, er det muligt at søge jobs på Bornholm i for eksempel Bornholms Lufthavn, som del af Rønnes færgehavn i forhold til skibsfart eller i forbindelse med busdrift og -kørsel. 

På Bornholm findes der flere undervisningsinstitutioner, heriblandt Campus Bornholm der rummer både Bornholms Erhvervsskole, Bornholms Gymnasium og VUC Bornholm. Derudover findes flere videregående uddannelser som pædagog, sygeplejerske, finansøkonom eller socialrådgiver. Som uddannet underviser, pædagog eller lignende, kan du undersøge mulighederne for arbejde på enten en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse. 

Også fiskeri er et større erhverv på Bornholm. Her er der både brug for hænder til selve fiskeriet, men også til restaurationer og service. 

Hvis du leder efter et job på Bornholm inden for kulturfeltet, er mulighederne flere og forskelligartede. Her findes blandt andet både det arkæologiske frilandsmuseum Bornholms Middelaldercenter samt forlystelsesparken Brændesgårdshaven og Bornholms sommerfuglepark.